Kindercentrum

KDV De Wonderwolk

Op KDV De Wonderwolk wordt er gewerkt vanuit de Christelijke identiteit. Ieder kind is een kind van God en heeft recht op liefde, respect en eigenheid. Door de kleinschalige dagopvang van KC De Wonderwolk voelt ieder kind zich welkom. Het geeft uw kind de basis om heerlijk te spelen en zichzelf ongeremd te ontwikkelen.

Lees verder
Coördinator KDV

Wenst een extra dag voor uw kind(eren) of heeft u een vraag? Dan kunt u dit aanvragen of contact opnemen via:

Margerie Streefland
06 - 341 195 89

telefonisch bereikbaar op
ma, wo en do van 8:30-18:00 uur
m.streefland@kinderopvang123.nl

 

Een kijkje nemen? Kloosterzandestraat 4
3086JB Rotterdam
06 - 34119589

m.streefland@kinderopvang123.nl
LRK-nummer
170147198
KvK-nummer
76406563

Praktische informatie

Groep 0-4 jaar: De Wonderwolkjes 16 kindplaatsen

Groep 2-4 jaar: De Zonnestraaltjes 8 kindplaatsen

Wij bieden 52 weken in het jaar opvang van 07:00-18:30 uur m.u.v. de CAO dagen en 2 studiedagen.

CAO dagen zijn:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede vrijdag ( alleen De Wonderwolk ivm christendom)
  • 2e  paasdag
  • koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e pinksterdag
  • Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar vanaf 2010)
  • 1e en 2e kerstdag

Op Kerstavond en oudjaarsdag zijn wij om 17:00 uur gesloten.

Studiedagen:

  • Vrijdag 29 maart 24
  • Woensdag 9 maart  ’24

Kindercentrum De Wonderwolk is gelegen in de Rotterdamse wijk, Pendrecht en biedt naast voor en na schoolse opvang ook vakantie opvang.

Parkeren is gratis in straten rondom onze KDV.

Kom je met het openbaar vervoer? Onze KDV bereik je vanaf station Zuidplein en Slinge met bus 67, 68 en 72. De bus stopt aan de Kloosterzandestraat.

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer kinderopvang kunt u daar vinden. Registratienummer 170147198

20230919 definitief rapport NO KDV Kindercentrum De Wonderwolk B.V.

Even wennen bij ons

Het is voor ons een zegen dat u uw dierbaarste bezit bij ons in vertrouwen geeft. Wij nemen graag de tijd voor een goede wenperiode voor u en uw kind. Het is van groot belang dat uw kind zich prettig bij ons gaat voelen.  Uw kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en de medewerkers. Het vaste en vertrouwde team zorgt voor continuïteit op de groep waardoor uw kind gemakkelijker went.

Tijdens het intakegesprek zal de pedagogisch medewerker 2 wenmomenten met u inplannen. De pedagogisch medewerker zorgt dat zij op dezelfde wenmomenten aanwezig is om u en uw kind te verwelkomen. Deze pedagogisch medewerker is er voor uw kind. Zij zal er voor hem of haar zijn om te kroelen, te troosten en te stimuleren om te spelen en contact te maken met de andere kinderen. De medewerker is tevens de mentor en aanspeekpunt voor al uw vragen omtrent uw kind. Het is belangrijk dat u ons goed informeert over de eet, slaap en gedrag gewoontes van uw kind. Het is fijn dat u uw kind indien mogelijk goed voorbereidt op de wenmomenten. Hoe meer wij weten over uw kind hoe sneller wij uw kind leren kennen in wat hij of zij wel of niet prettig vindt. De mentor van uw kind en haar collega’s zullen hun uiterste best doen om uw kind een plezierige tijd te geven bij De Wonderwolk.

Zodra uw kind 4 jaar wordt, zullen wij zorgdragen voor een “ warme” overdracht naar het basisonderwijs en BSO De Wonderwolk.

Een dagje bij Kindercentrum De Wonderwolk

Structuur is voor kinderen de basis om zichzelf ontwikkelen. De dagopvang van De Wonderwolk heeft daarom een vast ritme. Wij maken graag muziek en zingen dagelijks. 1 maal in de week komt de voorganger van de kerkgemeenschap; Zout der Aarde om een stukje uit de kinderbijbel voor te lezen en met zijn gitaar “live” muziek te maken. Muziek maken met Oom David is genieten. De kinderen dansen met veel plezier en zingen uit volle borst mee. De Wonderwolk heeft een prachtige groene buitenspeelplaats. De speelplaats biedt veel uitdaging. De kinderen kunnen lekker klimmen op en glijden vanaf de speelheuvel, spelen met zand en water of lekker fietsen.

KDV De Wonderwolk heeft een prachtige groene aangrenzende buitenspeelplaats. Voor onze jongste wondertjes is er een babytuintje waar ze veilig buiten kunnen spelen. Er wordt gewerkt met de ontwikkelingsmethode, Uk & Puk. Uk& Puk loopt als een rode draad door het dagprogramma.  De kinderen weten precies wat ze te wachten staat en dat geeft hen gevoel van veiligheid. En die veiligheid heeft uw kind nodig om heerlijk te kunnen spelen, leren en ongeremd te ontwikkelen. Zo is iedere dag bij De Wonderwolk een ontdekkingsreis vol plezier en uitdaging.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kunt u daar vinden. Als u op het registratienummer klikt, krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien. Registratienummer 170147198

 

Een kijkje bij KDV De Wonderwolk

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten