Kinderopvang

KDV De Klaver-Heijplaat

KDV De Klaver-Heijplaat werkt vanuit de behoefte van het kind. Ieder kind is uniek en heeft recht op liefde, respect en eigenheid. Door de kleinschalige dagopvang in de basisschool De Klaver-Heijplaat voelt ieder kind zich welkom. Het geeft uw kind de basis om heerlijk te spelen en zichzelf ongeremd te ontwikkelen.

Lees verder
Coördinator KDV

Wenst een extra dag voor uw kind(eren) of heeft u een vraag? Dan kunt u dit aanvragen of contact opnemen via:

Vivian Kohne
06 - 341 195 92

telefonisch bereikbaar op
maandag, dinsdag en donderdag 09:00-18:00 uur
v.kohne@kinderopvang123.nl

 

Een kijkje nemen? Vestastraat 15
3089RL Rotterdam
06 - 34119592

v.kohne@kinderopvang123.nl
LRK-nummer
280229422
KvK-nummer
72889195

Praktische informatie

Kinderdagverblijf 0-4 jaar max.12 kinderen per dag

Wij bieden 52 weken in het jaar opvang van 07:00-18:30 uur m.u.v. de CAO dagen en 2 studiedagen.

CAO dagen zijn:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede vrijdag
  • 2e  paasdag
  • koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e pinksterdag
  • Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar vanaf 2010)
  • 1e en 2e kerstdag

Op Kerstavond en oudjaarsdag zijn wij om 17:00 uur gesloten.

Studiedagen:

  • vrijdag 27 mei ’22 
  • woensdag 12 okt ’22

KDV De Klaver-Heijplaat is gelegen in de Rotterdamse wijk, Heijplaat.

Parkeren is gratis in straten rondom onze locatie.

Kom je met het openbaar vervoer? Onze locatie is bereik je vanaf station Zuidplein en Slinge met bus 68. De bus stopt aan bij RDM Campus

Even wennen bij ons

U geeft uw dierbaarste bezit bij ons in vertrouwen. Wij nemen graag de tijd voor een goede wen periode voor u en uw kind. Het is van groot belang dat uw kind zich prettig bij ons gaat voelen.  Uw kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en de medewerkers. Het vaste en vertrouwde team zorgt voor continuïteit op de groep waardoor uw kind gemakkelijker went.

Tijdens het intakegesprek zal de pedagogisch medewerker 2 wen momenten met u inplannen. De pedagogisch medewerker zorgt dat zij op dezelfde wen momenten aanwezig is om u en uw kind te verwelkomen. Deze pedagogisch medewerker is er voor uw kind. Zij zal er voor hem of haar zijn om te kroelen, te troosten en te stimuleren om te spelen en contact te maken met de andere kinderen. De medewerker is tevens de mentor en aanspreekpunt voor al uw vragen omtrent uw kind. Het is belangrijk dat u ons goed informeert over het eet en slaapgedrag en de gewoontes van uw kind. Het is fijn dat u uw kind indien mogelijk goed voorbereidt op de wen momenten. Hoe meer wij weten over uw kind hoe sneller wij uw kind leren kennen in wat hij of zij wel of niet prettig vindt. De mentor van uw kind en haar collega’s zullen hun uiterste best doen om uw kind een plezierige tijd te geven bij De Klaver-Heijplaat.

Zodra uw kind 4 jaar wordt, zullen wij zorg dragen voor een “ warme” overdracht naar De basisschool en BSO De Klaver-Heijplaat.

Een dagje bij Kindercentrum De Klaver-Heijplaat

Veiligheid, geborgenheid en structuur zijn een aantal belangrijke basiselementen voor kinderen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. De dagopvang van De Klaver-Heijplaat heeft daarom een vast ritme. Wij maken graag muziek en zingen dagelijks. De Klaver-Heijplaat heeft 1 verticale groep van 0-4 jarige, een aparte slaapruimte en een aangrenzende buitenspeelplaats.

Er wordt gewerkt met de ontwikkelingsmethode, Uk & Puk. Uk en Puk is een voorschools educatief programma ontwikkeld voor kinderdagverblijven. Op onze kinderdagverblijven gebruiken we dit programma. Bij deze programma’s hoort een pop die Puk heet. In de groep is Puk aanwezig. Uk en Puk biedt de PM’ers handvatten in de vorm van thema’s om gericht met de kinderen te werken. Het accent bij Uk en Puk ligt op de taalontwikkeling, maar ook de overige ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Puk wordt bij ons zoveel mogelijk bij het groepsgebeuren betrokken. Zo zit Puk regelmatig aan tafel, in de kring of in de bolderkar, mag hij mee met uitstapjes en gaat hij regelmatig uit logeren bij de kinderen. De ouders krijgen ook het dagboek van Puk mee om in te schrijven. Bij de themaweken horen ook liedjes, versjes, verhalen, zang- en bewegingsspelletjes, creatieve activiteiten, eventuele uitstapjes en dergelijke waardoor de hele ontwikkeling aan bod komt. Daarnaast besteden we ook aandacht aan feesten/bijzondere dagen als Kerst, Sinterklaas enzoverder.

Zo is iedere dag bij De Klaver- Heijplaat een ontdekkingsreis vol plezier en uitdaging.

Een kijkje bij KDV De Klaver-Heijplaat

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten