Buitenschoolse opvang

BSO De Klaver-Heijplaat

Buitenschoolse opvang De Klaver- Heijplaat stimuleert op speelse en vrijblijvende wijze de 21 eeuwse vaardigheden van het kind. Door de kleinschaligheid van buitenschoolse opvang in de school voelt ieder kind zich welkom. Het geeft uw kind de basis om heerlijk te spelen, ravotten en vaardigheden en talenten ongeremd te ontwikkelen.

Lees verder
Coördinator BSO

Wenst een extra dag voor uw kind(eren) of heeft u een vraag? Dan kunt u dit aanvragen of contact opnemen via:

Margerie Streefland
06 - 341 195 98

telefonisch bereikbaar op
maandag t/m donderdag 09:00-18:00
m.streefland@kinderopvang123.nl

 

Een kijkje nemen? Vestastraat 15
3089RL Rotterdam
06 - 34119598

m.streefland@kinderopvang123.nl
LRK-nummer
236940855
KvK-nummer
72889195

Praktische informatie

Buitenschoolse opvang 4-12 jarige.  (22 kindplaatsen)

Wij bieden 52 weken in het jaar opvang van 07:00-18:30 uur m.u.v. de CAO dagen en 2 studiedagen.

CAO dagen zijn:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede vrijdag
  • 2e  paasdag
  • koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e pinksterdag
  • Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar vanaf 2010)
  • 1e en 2e kerstdag

Op Kerstavond en oudjaarsdag zijn wij om 17:00 uur gesloten.

Studiedagen:

  • vrijdag 29 maart ’24
  • woensdag 9 okt. ’24

De Klaver-Heijplaat                                                                                                                                                                                   Locatie Vestastraat 15

 

BSO De Klaver-Heijplaat is gelegen in de Rotterdamse wijk, Heijplaat en biedt naast voor en na schoolse opvang ook vakantie opvang.

Parkeren is gratis in straten rondom onze BSO.

Kom je met het openbaar vervoer? Onze BSO bereik je vanaf station Zuidplein en Slinge met bus 68. De bus stopt aan bij RDM Campus

Even wennen bij ons

U geeft uw dierbaarste bezit bij ons in vertrouwen. Wij nemen graag de tijd voor een goede wenperiode voor u en uw kind.

Het is van groot belang dat uw kind zich prettig bij ons gaat voelen.  Uw kind kan dan wennen aan de sfeer en regeltjes van de buitenschoolse opvang en vertrouwd raken met de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers. Het vaste en vertrouwde team zorgt voor continuïteit op de groep waardoor uw kind gemakkelijker went.

Tijdens het intakegesprek zal de pedagogisch medewerkster 2 wenmomenten met u inplannen. De pedagogisch medewerker zorgt dat zij op dezelfde wenmomenten aanwezig is om u en uw kind te verwelkomen. Deze pedagogisch medewerker is er voor uw kind. Zij zal er voor hem of haar zijn om te kroelen, te troosten en te stimuleren om te spelen en contact te maken met de andere kinderen. De pedagogisch medewerker is tevens de mentor en aanspeekpunt voor al uw vragen omtrent uw kind. Uw kind wordt aan een maatje gekoppeld die hem of haar mee neemt in de groepsdynamiek. Het maatje kan een kindje uit de klas zijn of een ander kindje van de BSO. Het is belangrijk dat u ons goed informeert over de voeding en gedrag gewoontes van uw kind. Het is fijn dat u uw kind indien mogelijk goed voorbereidt op de wenmomenten. Hoe meer wij weten over uw kind hoe sneller wij uw kind leren kennen in wat hij of zij wel of niet prettig vindt. De mentor van uw kind en haar collega’s zullen hun uiterste best doen om uw kind een plezierige tijd te geven bij BSO De KLaver-Heijplaat.

Een (mid) dagje bij BSO De Klaver-Heijplaat

Muziek maken en zingen is iets wat wij graag doen op de BSO. Of je nu goed bent op de piano, het drumstel, gitaar of graag zingt of alleen wilt dansen. Jij hoort erbij!  Naast het muziek maken worden er verschillende activiteiten aangeboden om de 21 eeuwse vaardigheden van uw kind te stimuleren. De ene keer kan dit een workshop programmeren zijn de andere keer kunnen de kinderen gezellig met technisch lego aan de slag gaan. De kinderen zich ook heerlijk uitleven in de theater ruimte, de gymzaal of lekker buiten ravotten op het schoolplein of speeltuin in de buurt. En als ze lekker binnen willen spelen in de poppen of bouwhoek of hun vriendjes willen “uitdagen” voor een potje op de Wii, kan dit uiteraard ook.

Tijdens de vakantie opvang worden er leuke uitstapjes georganiseerd of workshops aangeboden. De BSO heeft een vast dagritme en huisregeltjes. De kinderen weten precies wat er van hen verwacht wordt. Dat geeft ze het gevoel van veiligheid. En die veiligheid heeft uw kind nodig om heerlijk te kunnen spelen, te ravotten en ongeremd hun talenten te kunnen ontwikkelen. Zo is iedere dag bij BSO De KLaver-Heijplaat een dag met veel vreugde en plezier.

BSO De Klaver- Heijplaat is gelegen in de Rotterdamse wijk, Heijplaat in basisschool De Klaver Heijplaat en biedt naast voor en na schoolse opvang ook vakantie opvang van 07:30-18:30 uur met een mogelijkheid voor vervroegde opvang vanaf 7:00.

Landelijk Register Kinderopvang

Onze locatie’s worden jaarlijks bezocht en gecontroleerd door een inspecteur van de GGD. Tijdens de inspectie worden onze documenten ingezien, gesprekken gevoerd met onze medewerkers en gelet op de omgang met kinderen. De inspecteur onderzoekt of de kinderopvang voldoet aan de strenge wettelijke normen. De bevindingen van de inspectie worden vastgesteld in een rapport en openbaar gemaakt. Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen kunt u het inspectierapport van BSO de Klaver downloaden: 

https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/Bso/GegevensOKO.jsf?selectedResultId=171429

 

 

Een kijkje bij BSO De Klaver-Heijplaat

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten