Kindercentrum

BSO De Wonderwolk

Op de buitenschoolse opvang De Wonderwolk wordt er gewerkt vanuit de Christelijke identiteit. Ieder kind is een kind van God en heeft recht op liefde, respect en eigenheid. Door de kleinschaligheid van buitenschoolse opvang De Wonderwolk voelt ieder kind zich welkom. Het geeft uw kind de basis om heerlijk te spelen, ravotten en talenten ongeremd te ontwikkelen.

Lees verder
Coördinator BSO

Wenst een extra dag voor uw kind(eren) of heeft u een vraag? Dan kunt u dit aanvragen of contact opnemen via:

M.streefland
06 - 43453934

telefonisch bereikbaar op
ma, wo, do en vrij van 14:00-18:00 uur
m.streefland@kinderopvang123.nl

 

Een kijkje nemen? Krabbendijkestraat 255
3086LR Rotterdam
06 - 34119597

c.gesser@kinderopvang123.nl
LRK-nummer
151324177
KvK-nummer
76406563

Praktische informatie

Buitenschoolse opvang 4-12 jarige.  (22 kindplaatsen)

Wij bieden 52 weken in het jaar van 07:00-18:30 uur opvang m.u.v. de CAO dagen en 2 studiedagen.

CAO dagen zijn:

  • Nieuwjaarsdag
  • Goede vrijdag ( alleen De Wonderwolk ivm christendom)
  • 2e  paasdag
  • koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e pinksterdag
  • Bevrijdingsdag (1 x per 5 jaar vanaf 2010)
  • 1e en 2e kerstdag

Op Kerstavond en oudejaarsdag zijn wij om 17:00 uur gesloten.

Studiedagen:

  • Vrijdag 29 maart ’24
  • Woensdag 9 okt. ’24

PC De Beatrix school
Locatie Krabbendijkestraat 240

OBS Over de Slinge
locatie Krabbendijkestraat 234

GBS Het Kompas
Locatie Spijkenissestraat 15

 

Buitenschoolse opvang De Wonderwolk is gelegen in de Rotterdamse wijk, Pendrecht en biedt naast voor en na schoolse opvang ook vakantie opvang.

Parkeren is gratis in straten rondom onze BSO.

Kom je met het openbaar vervoer? Onze BSO bereik je vanaf station Zuidplein en Slinge met bus 67, 68 en 72. De bus stopt aan de Kloosterzandestraat.

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer buitenschoolse opvang kunt u daar vinden. Als u op het registratienummer klikt, krijg je een overzicht van de locatie gegevens te zien. Registratienummer 151324177  20240612 definitief rapport JO BSO De Wonderwolk

 

Even wennen bij ons

Het is voor ons een zegen dat u uw dierbaarste bezit bij ons in vertrouwen geeft. Wij nemen graag de tijd voor een goede wenperiode voor u en uw kind.

Het is van groot belang dat uw kind zich prettig bij ons gaat voelen.  Uw kind kan dan wennen aan de sfeer en regeltjes van de buitenschoolse opvang en vertrouwd raken met de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers.

Het vaste en vertrouwde team zorgt voor continuïteit op de groep waardoor uw kind gemakkelijker went.

Tijdens het intakegesprek zal de pedagogisch medewerker 2 wenmomenten met u inplannen. De pedagogisch medewerker zorgt dat zij op dezelfde wenmomenten aanwezig is om u en uw kind te verwelkomen. Deze pedagogisch medewerker is er voor uw kind. Zij zal er voor hem of haar zijn om te kroelen, te troosten en te stimuleren om te spelen en contact te maken met de andere kinderen. De pedagogisch medewerker is tevens de mentor en aanspeekpunt voor al uw vragen omtrent uw kind. Tevens wordt uw kind aan een maatje gekoppeld die hem of haar mee neemt in de groepsdynamiek. Het maatje kan een kindje uit de klas zijn die ook op de BSO zit of een ander kindje van de BSO. Het is belangrijk dat u ons goed informeert over de voeding en gedrag gewoontes van uw kind. Het is fijn dat u uw kind indien mogelijk goed voorbereidt op de wenmomenten. Hoe meer wij weten over uw kind hoe sneller wij uw kind leren kennen in wat hij of zij wel of niet prettig vindt. De mentor van uw kind en haar collega’s zullen hun uiterste best doen om uw kind een plezierige tijd te geven bij BSO De Wonderwolk.

Een dagje bij BSO De Wonderwolk

Muziek maken en zingen is iets wat wij graag doen op de BSO. Of je nu goed bent op de piano, het drumstel, gitaar of graag zingt of alleen wilt dansen. Jij hoort erbij!  Samen met de BSO kinderen zijn er al een aantal eigen liederen gemaakt waar wij heel trots op zijn. Ben u nieuwsgierig naar de liederen? Luister hier……Naast het muziek maken worden er verschillende activiteiten aangeboden in de binnen speelzaal of lekker buiten ravotten op de verschillende schoolpleinen of speeltuinen in de buurt. En als uw kind lekker binnen wilt spelen in de poppen of bouwhoek of een vriendje wilt “uitdagen” voor een potje op de Wii, kan dit uiteraard ook. BSO De Wonderwolk heeft een eigen Kinderraad. De kinderen mogen mee denken in wat voor dagelijkse en of vakantie activiteiten er worden gedaan en hebben inspraak in de aanschaf van nieuw spelmateriaal.

Tijdens de vakantieopvang worden er leuke uitstapjes georganiseerd of workshops aangeboden. De BSO heeft een vast dagritme en huisregeltjes. De kinderen weten precies wat er van hen verwacht wordt. Dat geeft ze het gevoel van veiligheid. En die veiligheid heeft uw kind nodig om heerlijk te kunnen spelen, te ravotten en ongeremd hun talenten te kunnen ontwikkelen. Zo is iedere dag bij BSO De Wonderwolk een dag met veel vreugde en plezier.

Een kijkje bij BSO De Wonderwolk

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten